Infarktús gyanú, avagy visszatérő pánikroham? | teaklipper.hu

Leszokni a szívemről nem fáj

Tartalom

    Orvos válaszol Szerző: Dr Alföldy Ferenc professzor 23 éves férfi vagyok, tavaly decemberben voltam kardiológián, mivel folyamatosan zsibbadt a bal karom, fájt a mellkasom és reggelenként úgy keltem, hogy gyakorlatilag fürödtem a saját izzadtságomban Miután elmentem a doktor úr megállapította egyszerű EKG-s, terheléses EKG, valamint szívultrahang segítségével, hogy semmi baja a szívemnek, rá 2 napra teljesen el is múltak az előbb írt tünetek.

    Szeretnék leszokni a dohányzásról, de mindenki dohányzik

    Időközben kiderült, hogy nagy valószínűséggel pánikbeteg vagyok, ugyanis sorozatosan beszélek be magamnak különféle betegségeket leszokni a szívemről nem fáj, agydaganatés addig nem tudom megnyugtatni magam, amíg el nem megyek orvoshoz, és nem derül ki, hogy semmi bajom. Sajnos most több, mint 1 hete megint előjöttek az egy évvel ezelőtti tűnetek, fáj a mellkasom, a bal karomba és ujjaim végébe néha-néha belenyilal a fájdalom, zsibbad, és ilyenkor a szó szoros értelmében majd kiugrik a szívem a helyéről, és máris kapkodom a levegőt.

    változások a leszokás testében

    Azt szeretném kérdezni, hogy ez lehet-e egy esetleges infarktus előjele, vagy ismét csupán bebeszélem magamnak ezeket a tüneteket? Amennyiben 1 éve voltam EKG-n, az biztosítja, hogy nem lehet infarktusom?

    akik nagy tapasztalatokkal hagyták abba a dohányzást

    Nem vagyok benne egyik rizikófaktorban sem: nem dohányzom, nem iszom, nem volt a családban szívbeteg, ülő munkát végzek, de mellette rendszeresen mozgok, egyedül emiatt a pánikbetegség miatt vannak stresszesebb napjaim. Hova forduljak? Kardiológushoz, vagy egyenesen pszichológushoz? Mekkora az esély, hogy tényleg a szívemmel van a gond?

    hagyja abba a dohányzást szorongás elleni gyógyszerek

    Előre is köszönöm válaszát! A kar-kéz zsibbadása, fájdalma származhat gerincelváltozásból is.

    a dohányzásról való leszokás, ha helyreáll az egészség

    A tünetei biztosan nem infarktus előjele, egyébként is merőben szokatlan lenne az Ön korában. Azt gondolom, hogy pszichiáterhez kellene fordulnia.

    a dohányzásgátló mágnesek ára